Aardappeltermijnmarkt+prijshoudend
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aardappeltermijnmarkt prijshoudend

Het aprilcontract 2016 voor fritesaardappelen sloot gisteren op de termijnmarkt het jaar op 14,30 euro per 100 kilo.

De stemming op de termijnmarkt is de laatste maand redelijk prijshoudend. De termijnnoteringen varieerden van 13,30 tot 14,80 euro.

Op de effectieve markt is er volgens beursmakelaar De Vries & Westermann nog betrekkelijk weinig interesse voor aardappelen in het vrije segment. De industrie geeft momenteel voorrang aan meeleveraardappelen met bewaarproblemen.

Volle capaciteit

De grote volumes die de fritesfabrikanten in Nederland en België verwerken zorgen wel voor een vaste stemming op de aardappelmarkt. Volgens De Vries & Westermann draaien rondom de feestdagen alle verwerkers op volle capaciteit.

Positief is dat vanaf januari ook verwerker Clarebout weer frites kan produceren op de locatie die enkele maanden stillag vanwege brand. De verwerkingscapaciteit in België zal daardoor alleen maar verder toenemen.

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer