Rood%2D+en+zwartbontvaarskalf+uit+%C3%A9%C3%A9n+koe
Nieuws
© fam weiden

Rood- en zwartbontvaarskalf uit één koe

Bij melkveehouderij en educatieboerderij De Weiden in Beltrum is zaterdag een bijzondere tweeling geboren: twee vaarskalveren, waarvan de één rood is en de ander zwart. Het is vrij zeldzaam en het blijft een bijzonder beeld.

De vader van dit tweetal is de bekende roodbontstier Topspeed Kodak. De moeder is een dochter van de stier J&G Burning. Zoals de prefix al doet vermoeden, is deze als proefstier gebruikte Burning een roodbontfokproduct van Jan en Gerrie Hoegen uit Garderen.

Helaas schopte Burning (Mr Burns x Talent) het vooralsnog niet tot fokstier. Toch zijn eigenaren Bennie en Monique Weiden erg tevreden over deze dochter. Zeker nu ze twee vaarskalveren geeft, waardoor beide dieren op het bedrijf kunnen blijven. De overgrootvader van dit duo is overigens Apina Fortune.

Gezonde kalveren

De twee kalveren zijn heel gezond, glimlacht Bennie Weiden: 'Ze werden gemakkelijk geboren. Monique heeft maar een klein beetje hoeven helpen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer