Omzet+Claas+stabiel+in+dalende+markt
Nieuws
© eigen foto Claas

Omzet Claas stabiel in dalende markt

In een teruglopende markt heeft Claas de omzet op een stabiel niveau weten te houden. De machinefabrikant realiseert dit jaar een omzet van 3,838 miljard euro, terwijl dat vorig jaar 3,823 miljard euro was.

De winst voor belastingen komt uit op 158 miljoen euro, tegen 155 miljoen euro in 2014. Voor volgend jaar rekent de Duitse machinefabrikant op een stabiele ontwikkeling bij omzet en winst.

'We zijn in staat om met ons internationale programma in de huidige marktneergang succesvol te zijn. De omzetgroei buiten Europa heeft voor een positieve impuls gezorgd', zegt Lothar Kriszun van Claas.

Positie versterken

De wereldwijde markt voor machines en trekkers zal dit jaar met ongeveer 20 procent dalen, denkt Kriszun. Toch was Claas in staat om haar positie in Europa te versterken. De verkoop in Amerika ontwikkelde zich positief, die in Oost-Europa daalde.

De investeringen in onderzoek en ontwikkeling bleven met 203 miljoen euro op een hoog niveau (vorig jaar 212 miljoen euro). Elke tiende werknemer bij Claas is momenteel werkzaam op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Medewerkers

Bij Claas werkten op 30 september wereldwijd 11.535 mensen (vorig jaar 11.407). De groei in de afgelopen twee jaar bedraagt bijna 20 procent. In Duitsland gaat het om 5.250 medewerkers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer