Van+Dam+positief+over+Vitale+varkenshouderij
Nieuws
© Uri Rosenthal

Van Dam positief over Vitale varkenshouderij

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) is positief over het initiatief tot het actieplan Vitale Varkenshouderij, dat de regiegroep ten uitvoer wil brengen. Dit zei hij gisteren in Den Haag tijdens een gesprek met de regiegroep onder leiding van oud-minister Uri Rosenthal.

Van Dam zei ook benieuwd te zijn naar de volgende stappen in het actieplan.

Holland-varken

Tijdens het kennismakingsgesprek op het ministerie van EZ kwam onder meer het ketenkwaliteitssysteem Holland-varken aan orde.

Ook is van gedachten gewisseld over de verwerking en het tot waarde brengen van dierlijke mest en mogelijke faciliteiten voor stoppende varkenshouders en collega's die met hun bedrijf in de knel zitten en gaan verplaatsen.

In de regiegroep participeren de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), de Rabobank en het ministerie van Economische Zaken. 'Het was een goed en constructief overleg', zeiden Ingrid Jansen en Eric Douma, voorzitter en vice-voorzitter van de POV.

Sterkere structuur

De regiegroep wil komen tot een sterkere structuur en samenwerking in de sector, zodat binnen afzienbare tijd de positie van de Nederlandse varkenshouderij wordt versterkt en varkenshouders meer rendement op hun bedrijf behalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  18° / 14°
  50 %
 • Zaterdag
  19° / 9°
  10 %
 • Zondag
  19° / 10°
  10 %
Meer weer