Consumentenbond+wil+breder+toezicht+NVWA
© Consumentenbond

Consumentenbond wil breder toezicht NVWA

De Consumentenbond wil dat het toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op slachterijen veel breder wordt aangescherpt. Dat zegt de bond in een reactie op de plannen van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

'Door alle bezuinigingen en het veranderende toezicht is de NVWA nu eerder een schoothondje dan een waakhond', aldus de Consumentenbond.

Naast meer en scherper toezicht, pleit de Consumentenbond ook voor een forse verbetering van de informatievoorziening aan consumenten door de NVWA.

Proactief

De Consumentenbond wil dat de NVWA proactief een bericht op zijn website publiceert zodra er iets speelt.

De NVWA-informatie moet van de Consumentenbond zo volledig mogelijk zijn: om welke producten in welke winkels gaat het, liggen de producten nog in de schappen en wat kunnen/moeten consumenten doen met reeds gekochte producten.

Verwarring voorkomen

Bij een eventueel gevaar voor de volksgezondheid of wanneer hier juist geen sprake van is, is het belangrijk dat de NVWA dit standpunt helder onderbouwt om verwarring te voorkomen.

De Consumentenbond dringt daarnaast aan op het verbeteren van het toezicht bij slagerijen, poeliers, supermarkten, de levensmiddelenindustrie en in de horeca.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer