VVD maant Asscher over tijdelijk werk

Minister Lodewijk Asscher (SZW) moet zorgen dat binnen drie maanden de problemen rond tijdelijk werk worden opgelost die zijn veroorzaakt door de Wet werk en Zekerheid. Dat vindt de Kamerfractie van de VVD.

VVD+maant+Asscher+over+tijdelijk+werk
© Henk Bouwman

In het debat over de begroting van SZW stelde VVD Kamerlid Anne Mulder de gevolgen aan de orde van de WWZ voor tijdelijk- en seizoenswerk. Volgens hem is het een 'hordeloop' voor de werkgevers. Ze durven het werk dat ze hebben niet meer aanbieden aan de arbeidskrachten waar ze soms al vele jaren mee werken.

Oplossingen aandragen

Mulder vraagt Asscher om samen met werkgevers- en werknemersorganisaties de knelpunten te inventariseren. Als de sectoren er zelf niet uit komen, moet de minister oplossingen aandragen.

'Ik wil over drie maanden duidelijkheid', aldus het liberale Kamerlid. Hij sluit aanpassing van de Wet werk en zekerheid niet uit.

Verre van ideaal

Het principeakkoord dat vorige week in de agrarische sector is gesloten tussen LTO en de vakbonden voldoet volgens Mulder niet aan alle wensen van de ondernemers. Hij meldde ervaringen in de bollensector waar werkgevers zouden reageren met 'beter iets dan niets' en 'verre van ideaal'.

Minister Asscher reageert woensdag op de inbreng van de Kamerleden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer