Asscher onwrikbaar over transitievergoeding

Werknemers die in het verleden meerdere malen tijdelijk bij dezelfde werkgever werkten, houden hun recht op een transitievergoeding. Minister Lodewijk Asscher (SZW) wil de Wet werk en zekerheid niet aanpassen.

Asscher+onwrikbaar+over+transitievergoeding
© Ministerie SZW

Dat wordt duidelijk uit zijn antwoord op Kamervragen van Agnes Mulder (CDA). Zij had de zorgen van werkgevers verwoord die mogelijk met onverwachte kosten worden geconfronteerd.

Arbeidsovereenkomsten uit het verleden die elkaar met een tussenpoos van minder dan zes maanden opvolgden, wordt voortaan meegeteld bij het bepalen van de transitievergoeding. De werkgevers willen af van die terugwerkende kracht.

Verschillen verkleinen

Asscher voelt daar niets voor. Hij wijst er op dat de nieuwe regeling mede bedoeld is om de grote verschillen tussen vaste en flexibele werknemers te verkleinen.

Volgens de minister zullen ook werkgevers bij het ontslag van een vaste werknemer soms duurder uit zijn. Bovendien is er een overgangsregeling voor kleine werkgevers die financieel in de knel zitten.

Regeling blijft zo

De uitwerking van de regeling is overeenkomstig de bedoeling van de Wet werk en zekerheid, betoogt Asscher. ‘Ik zie dan ook geen aanleiding om de regeling te wijzigen.’

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer