LTO: politiek aan zet bij WWZ

De Tweede Kamer houdt nog voor het zomerreces een debat over de Wet werk en zekerheid (WWZ). LTO eist ruimte om oplossingen te vinden voor de problemen rond tijdelijke arbeidscontracten.

LTO%3A+politiek+aan+zet+bij+WWZ
© Twan Wiermans

De transitievergoeding die vanaf 1 juli gaat gelden voor tijdelijke arbeidscontracten levert in de praktijk forse problemen op. Werkgevers met tijdelijk werk kunnen hun vaste mensen niet terug laten komen zonder risico op dure ontslagvergoedingen.

Tijd nodig

LTO Nederland is in 'constructief gesprek' met de vakbonden over oplossingen, meldt LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat. 'Maar daar hebben we wel tijd voor nodig. En als gevolg van de terugwerkende kracht in de WWZ krijgen we die niet.'

Hij is daarom blij dat de Tweede Kamer op korte termijn in debat gaat met minister Lodewijk Asscher (SZW). 'Want er moet voor 1 juli een oplossing komen.'

Zes maanden

Maat zou graag zien dat het ketenregeling niet van toepassing is bij een onderbreking van drie maanden tussen twee arbeidscontracten. 'Dat zou ons als sociale partners ruimte geven om oplossingen te vinden.'

De verantwoordelijkheid voor de ontstane problemen ligt bij de politiek, benadrukt de LTO-voorzitter. 'Den Haag heeft met de terugwerkende kracht in de WWZ dit probleem veroorzaakt. Het is nu ook aan de politiek om ook bij te dragen aan een oplossing.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer