Twee merries mishandeld

Gelderland/Noord-Brabant - Twee merries in Noord-Brabant en Gelderland zijn deze maand ernstig mishandeld. Het is niet de eerste keer dat paarden het slachtoffer zijn. Dit roept de vraag op wat boeren kunnen doen om hun dieren te beschermen.

Al langere tijd komen uit het hele land meldingen binnen van paarden die slachtoffer zijn van mishandeling. Volgens de politie zijn alleen al dit jaar 36 gevallen van mishandeling geweest in Nederland, waarvan 14 in Oost-Nederland, 2 in Oost-Brabant, 2 in Limburg en 3 in Zeeland en West-Brabant.
De oorzaak is moeilijk te duiden. Het betreft vaak paardenmishandeling in uitgestrekt landelijk gebied en over daders is weinig tot niets bekend.
Sommige politie-eenheden houden bijeenkomsten met paardeneigenaren en geven suggesties om mishandeling te voorkomen. ‘Zet een paard zonder halster in de wei, dan kan hij niet vastgehouden of vastgezet worden’, zegt woordvoerster Yolanda Dols van politie Limburg. Ze wijst op regelmatig toezicht bij wei of stal. Extra verlichting met een bewegingsmelder bij de stal of camera’s bij de wei kunnen ook helpen.
Wie mishandeling vermoedt, kan foto’s maken van de situatie om vervolgens de dierenarts en het alarmnummer van de politie te bellen. ‘Ruim niets op en maak niets schoon, zodat bewijsmateriaal richting de dader niet verloren gaat’, aldus Dols.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer