NaLi-Zuid van start gegaan

Zuid-Limburg - Natuurrijk Limburg, de coöperatie voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer in de provincie Limburg, heeft er een nieuw uitvoeringscollectief bij: Natuurrijk Limburg-Zuid (NaLi-Zuid).

Daniëlle Feron-RoebroekNaLi-Zuid is vorige week opgericht en vertegenwoordigt 450 Zuid-Limburgse deelnemers met agrarisch natuurbeheer. Naast de betrokkenheid bij natuurbeheer zal NaLi-Zuid zich richten op het verhogen van natuur- en landschapswaarden in het zuiden van Limburg.
Voorzitter van Nali-Zuid is Richard Smeets. De coöperatie vormt naast een uitvoeringsorganisatie een verbindende rol tussen landbouw, natuur en landschap. Daarom is gekozen voor een bestuurlijke samenstelling met bestuurders vanuit het agrarische, particuliere en groene domein.
Leden van de coöperatie zijn boeren, landgoedeigenaren en particulieren die zich bezighouden met agrarisch natuurbeheer. Daarnaast zijn zij geïnteresseerd en betrokken bij natuurontwikkeling en het Zuid-Limburgse landschap. Hier liggen voor de nabije toekomst uitdagingen voor NaLi-Zuid. Het bestuur gaat de komende tijd verder met het opstellen van een inhoudelijke agenda.
Natuurrijk Limburg is het enige agrarisch collectief geworden in Limburg. Dit betekent dat ze per 2016 verantwoordelijk is voor al het agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Limburg.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer