Eerste hennepplanten geruimd in Limburg

De politie in Limburg is donderdag in Gennep gestart met het ruimen van hennepplantages die zijn aangetroffen in maïsvelden. De ruimingen duren in totaal twee weken.

Eerste+hennepplanten+geruimd+in+Limburg
© Sneekernieuwsblad

Vanuit de lucht heeft de politie de afgelopen weken maïsvelden gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepplanten. Op 112 locaties zijn plantages aangetroffen.

Volgens de politie bevindt pakweg 80 procent van deze plantages zich in Midden- en Noord-Limburg. Bij de LLTB-leden die deelnemen aan het hennepbestrijdingsproject, is nergens hennep gevonden.

Aantallen

De hennepplantages die de Limburgse politie onlangs tussen maïs heeft gevonden, variëren qua grootte van enkele planten tot honderden stuks. Om hoeveel hennepplanten het in totaliteit in Limburg gaat, kan de politie pas zeggen als de ruimingen klaar zijn.

In Gennep werd zelfs een hennepplantage in een maïsveld aangetroffen die was ondergebracht in een speciaal daarvoor gebouwde tuinkas. De planten en de kas zijn in beslag genomen en vernietigd.

Bakens

Al jaren trekken politie, Limburgse gemeenten en LLTB samen op om de buitenteelt van hennep een halt toe te roepen. Zo plaatsen LLTB-leden oranje bakens op palen in hun maïspercelen om te laten zien dat zij deelnemen aan het hennepbestrijdingsproject van de LLTB.

'De bakens schrikken criminelen af', licht LLTB-voorzitter Léon Faassen toe. 'Dat bij geen enkele deelnemer aan het project hennep is gevonden, geeft wel aan dat het plaatsen van de bakens echt zinvol is.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer