Rotgers beste landbouwjournalist 2014

Voor een artikelenreeks over ammoniak in het blad V-focus heeft Geesje Rotgers vanmiddag de Gouden Greep in ontvangst mogen nemen.

Rotgers+beste+landbouwjournalist+2014
© Nieuwe Oogst

Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ) bij FrieslandCampina in Amersfoort.

In de reeks van vier artikelen stelde Rotgers het ammoniakkartel vanuit de overheid aan de kaak. Haar bijdrage had veel impact en zorgde voor zoveel reuring dat over het onderwerp zelfs Kamervragen werden gesteld.

Waarheidsbevinding

'Een sterke winnaar', concludeerde juryvoorzitter Bert Westenbrink. 'Een mooi voorbeeld van waarom waarheidsbevinding zo belangrijk is en bovendien goed opgeschreven.'

De Zilveren Greep ging naar Florus Pellikaan voor het artikel 'Gelijke monniken, verschillende kappen'. Dit verhaal over de verschillen in regelgeving voor boeren in de grensstreek verscheen afgelopen jaar in Veeteelt.

Aanmoedigingsprijs

Tom Schotman van Agrio mocht de Bronzen Greep als aanmoedigingsprijs voor jonge landbouwjournalisten in ontvangst nemen. Hij schreef het artikel 'Eieren rechtstreeks naar de supermarkt' voor het blad Vee&Gewas.

Namens Nieuwe Oogst was Mariska Bloemberg genomineerd. Zij maakte een mooie reportage over de grote groep Poolse arbeiders in het Brabantse dorpje Asten-Heusden en kreeg daarvoor een certificaat uitgereikt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer