Platform beveiliging van start

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en LTO-voorzitter Albert Jan Maat hebben het startsein gegeven voor een nieuw platform om boeren en tuinders te helpen bij een betere beveiliging van hun bedrijf. Dat moet met name inbraken en diefstal terugdringen.

Platform+beveiliging+van+start
© Jos van Leeuwen

Diefstal van dieselolie komt regelmatig voor. Ook kleine machines, gereedschap, maaiers en allerhande apparatuur worden van het boerenerf gestolen.

Gratis scan

Via het platform 'Beveilig mijn boerenbedrijf.nu' kunnen boeren en tuinders een gratis scan laten maken door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Die scan levert adviezen op om passende preventieve maatregelen te nemen.

Een nieuwe subsidieregeling geeft een extra stimulans om te investeren in bijvoorbeeld een opritverklikker, dieseltankalarm, voertuigbewaking, hang- en sluitwerk, camera's of een pinautomaat voor de boerderijwinkel. Het ministerie van Veiligheid en Justitie vergoedt de helft van de investering.

Minister Van der Steur spreekt van 'een goede combinatie van maatregelen naar meer bewustwording en meer veiligheid in de land- en tuinbouw. Ik ondersteun dit initiatief daarom van harte.'

Nu beveiligen

LTO-voorzitter Maat zei blij te zijn met de gezamenlijke poging om bedrijven weer iets veiliger te maken. Hij benadrukte dat de eerste verantwoordelijkheid om diefstal en inbraak te voorkomen, bij de ondernemers ligt. .'Dus beveilig je bedrijf, nu.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer