Meer peren gaan naar Duitsland

Nederland heeft sinds de Russische boycot vooral meer peren geëxporteerd naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen, blijkt uit cijfers van GroentenFruit Huis.
In het seizoen 2013-2014, van augustus tot en met juni, had 30 procent van de Nederlandse perenexport nog Rusland als bestemming. In het seizoen 2014-2015 is die stroom drooggevallen. Nederlandse fruithandelaren zetten in het afgelopen seizoen meer peren af in omringende landen. Het aandeel van het Verenigd Koninkrijk steeg van 15 naar 18 procent, dat van Duitsland van 10 naar 14 procent en het Poolse aandeel groeide van 3 naar 8 procent.
Van de totale Nederlandse perenoogst wordt ongeveer 70 procent uitgevoerd. In het afgelopen seizoen ging zo’n 170.000 ton de grens over.
Nederlandse peren gaan nog maar mondjesmaat naar verre bestemmingen. Volgens Jaco van Bruchem, beleidsmedewerker van Nederlandse Fruittelers Organisatie, maakt de overheid sinds de Russische boycot meer geld en mankracht vrij om afzetmarkten buiten Europa te zoeken. Onlangs ging de Chinese markt open voor de Nederlandse peer.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer