Lagere boete voor sierteler

Sierteler J.W. Knoppert & Zn in ‘s-Gravenzande is deze week veroordeeld tot een geldboete van 10.000 euro vanwege illegale lozingen. Het bedrijf heeft verschillende malen zout water gelekt in sloten rondom zijn kassen.

De Haagse rechtbank heeft Knoppert ook nog een waarschuwing gegeven in de vorm van een voorwaardelijke boete. Als de onderneming binnen twee jaar weer in de fout gaat, moet ze sowieso nog een boete van 7.500 euro betalen.
De boete voor het bedrijf is lager dan de straf die het Openbaar Ministerie had geëist. De officier van justitie wilde twee weken geleden, tijdens de strafzitting bij de Haagse rechtbank, dat Knoppert 50.000 euro boete zou krijgen, waarvan 25.000 euro voorwaardelijk.
De lozingen op water rond het bedrijfsperceel bevatten tot zestienmaal toe de normale hoeveelheid zout. Volgens de officier van justitie schaadt het zoute water de flora en fauna in de sloten. Daarnaast zouden andere telers hinder ondervinden van de lozingen.
Volgens een van de eigenaren van Knoppert zijn de verhoudingen met andere tuinders in de omgeving verstoord. ‘Er hangt een sfeertje dat alles wat misgaat, Knoppert heet’, verklaarde hij tijdens de rechtszitting. De man erkende dat er te veel zout water was geloosd. De medewerker die daarvoor verantwoordelijk was, heeft volgens de mede-eigenaar inmiddels een nieuwe functie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer