Korting op zorgverzekeringspremies

LTO Ledenvoordeel heeft met vijf zorgverzekeraars afspraken gemaakt over collectiviteitskortingen op de zorgverzekering in 2016.

Ilona van HarsselaarDe belangrijkste wijzigingen: de zorgpremie valt hoger uit dan vorig jaar; het eigen risico stijgt naar 385 euro; de sportarts is standaard-onderdeel van het basispakket en vergoeding voor vervolgtesten op basis van Niet-Invasieve Prenatale Test (NIPT) in het buitenland
Al klant via LTO bij Zilveren Kruis, CZ, Univé, De Friesland Zorgverzekeraar of Avéro Achmea? Dan ontvangt de verzekerde vanzelf een polis voor 2016 met de nieuwe premies, inclusief de afgesloten collectiviteitskorting via LTO. Met Interpolis zijn geen nieuwe afspraken gemaakt.
LTO Ledenvoordeel geeft geen advies over verzekeringsproducten. Dit is vastgelegd in de Wet op het financieel toezicht. Voor advies over zorgverzekeringen kunnen leden het beste contact opnemen met een erkend tussenpersoon of rechtstreeks bij de verzekeraar.
Bij Zilveren Kruis is de premiestijging beperkt. Door goede afspraken met zorgverleners en de inzet van een flink deel van de reserves kan Zilveren Kruis de premiestijging van de basisverzekering voor haar klanten beperken tot 7 euro per maand. Met 17 procent collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering is dit de verzekeraar die LTO-leden de hoogste korting biedt.
Bij Univé is er keuze uit drie transparante basisverzekeringen: de Univé Zorg Geregeld polis, de Univé Zorg Vrij polis en de Univé Zorg Select polis. Via LTO Ledenvoordeel ontvangen leden 9 procent korting op de eerste twee genoemde varianten. Op de aanvullende verzekeringen krijgen leden 10 procent korting. Het verschil tussen deze basisverzekeringen zit in de keuze van zorgaanbieders en de hoogte van de vergoedingen.
Bij De Friesland Zorgverzekeraar profiteren LTO-leden van korting op de premie en sparen zij voor gezonde producten, workshops en activiteiten via Fan van Fit. Dit is een webwinkel waar klanten van De Friesland elk jaar honderd fitpunten ontvangen omdat De Friesland bewust gezond leven graag beloont.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer