Helikopterview met dashboard

Naast de vertrouwde rapportage krijgen OPTIcow-deelnemers voortaan meer inzicht met behulp van het OPTIcow-dashboard.

Het dashboard van OPTIcow geeft een duidelijk overzicht van het melkveebedrijf. In het dashboard staan de belangrijkste kengetallen van het melkveebedrijf in één overzicht. Dit zijn Kringloopwijzer, financiële kengetallen en veemanagementkengetallen.
Met behulp van snelheidmeters met de belangrijkste kengetallen in het dashboard krijgt de melkveehouder snel inzicht in hoe het bedrijf presteert ten opzichte van andere bedrijven. Aan de hand van al die gegevens kunnen de adviseurs van ZLTO OPTIcow samen met de ondernemer kijken waar de sterke punten liggen en waar de ondernemer eventueel bij kan sturen. Met het nieuwe GLB, het mestbeleid en het wegvallen van het quotum heeft de melkveehouder te maken met veel onzekerheden.
In het dashboard kan een melkveehouder bovendien zelf kiezen welke kengetallen hij wil vergelijken. Zo kan de melkproductie van de koeien vergeleken worden met het koesaldo. In één overzicht is daarbij te zien waar het bedrijf zelf staat, de bedrijven in de vergelijkingsgroep en alle OPTIcow-deelnemers.
De ondernemer krijgt hierbij snel inzicht hoe het bedrijf ervoor staat en op welke punten het kan verbeteren.

Meer informatie

Wilt u kennismaken met het dashboard of deelnemen aan OPTIcow? Meld u zich dan aan via de website voor een vrijblijvend gesprek of stuur een mail naar janine.roemen@zlto.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer