Aan de slag met onderhandelingstechnieken

Een beter resultaat bereiken aan de onderhandelingstafel, mét behoud van een goede relatie met de gesprekspartner(s). Onderhandelingsexpert George van Houtem weet hoe. Hij deelt zijn kennis en ervaring met bestuurders van LTO Noord in de masterclass ‘Onderhandelen als het heet wordt’ van de LTO Noord Academie. Leden kunnen met korting zijn onlinelesmateriaal ‘messcherp onderhandelen’ bestellen.
‘Onderhandelen is een lastige vaardigheid’, stelt Van Houtem. ‘Je hebt samenwerking nodig om eruit te komen, maar binnen die samenwerking heb je te maken met conflicten over bijvoorbeeld regelgeving.’
Van Houtems ervaring is dat ongetrainde onderhandelaars onbewust in een reflex schieten als het spannend wordt. Aan het einde van zijn masterclass kennen de bestuurders de theorie achter onderhandelingstechnieken en hebben ze hun vaardigheden en verschillende onderhandelingsstijlen met oefeningen aangescherpt.
‘Ik geef inzicht in de trucs die worden toegepast bij andere organisaties als vakbonden of door politici en hoe je ze kunt pareren. Als je inzicht hebt in het hele onderhandelingsspel, krijg je een beter resultaat’, zegt Van Houtem.
Uitgangspunt van Van Houtem is dat je tijdens onderhandelingen altijd een bewuste keuze kunt maken in hoe je reageert. ‘Ik ga in op het proces van het onderhandelen. Wat gebeurt er en welke technieken worden toegepast?’
Leden die interesse hebben in het onlinelesmateriaal (e-seminar) kunnen dit vinden op www.ltonoord.nl/ltonoord-academie, zoek op ‘e-seminar onderhandelen’.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer