Nederland levert varkenssperma Japan

Nederlands varkenssperma mag naar Japan, meldt het ministerie van Economische Zaken. De overeenkomst over de gestelde importvoorwaarden kwam na vier jaar onderhandelen tot stand.

Nederland+levert+varkenssperma+Japan
© wikipedia

Het ministerie van Economische Zaken heeft dat donderdag bekend gemaakt. Met het akkoord erkent Japan de veiligheid en hoge kwaliteit van het Nederlands genetisch materiaal van varkens.

Fokprogramma's

Nederland is het tweede land - na de Verenigde Staten - met markttoegang tot Japan. Nederlands varkenssperma zal worden gebruikt voor fokprogramma’s ter verbetering van de genetische fokwaarde van de Japanse varkensstapel.

Nederlandse bedrijven dragen al bij aan Japanse fokprogramma’s door middel van de export van donorberen. Japan is een interessante markt voor de Nederlandse sector.

Meer concurrentie

De Japanse wens om de genetische fokwaarde van de varkensstapel te verbeteren, is versterkt door het TPP-vrijhandelsakkoord van landen rond de Stille Oceaan. Door dit akkoord wordt de Japanse varkenssector meer blootgesteld aan internationale concurrentie.

Markttoegang tot Japan voor varkenssperma resulteert naar verwachting in een omzet van 310.000 euro. Dit bilateraal akkoord is volgens het ministerie een blijk van internationale erkenning van de kwaliteiten van de Nederlandse varkenssector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer