Meer samenwerking Nederland en Japan

Nederland en Japan gaan economisch en politiek nauwer samenwerken. Premier Mark Rutte heeft dat dinsdag in Tokio afgesproken met zijn Japanse ambtgenoot Shinzo Abe.

Meer+samenwerking+Nederland+en+Japan
©

Nederlandse bedrijven die met Rutte meereisden hebben al een aantal overeenkomsten gesloten met Japanse bedrijven.

Land- en tuinbouw

De samenwerking richt zich vooral op internetbeveiliging, land- en tuinbouw, de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio in 2020 en op gezondheids- en pensioenproblemen bij een vergrijzende bevolking.

Volgens Rutte werken Nederland en Japan zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog internationaal samen aan vrede, recht, veiligheid en democratie. Nederland en Japan trekken samen op in pogingen de Verenigde Naties te moderniseren en doen dat ook bij noodhulp en vredesoperaties.

Rutte keert dinsdag terug naar Nederland. Hij is woensdag op de EU-migrantentop in Malta. De handelsmissie met 120 bedrijven is nog een dag in Japan, onder leiding van minister Henk Kamp van Economische Zaken.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer