Koning promoot tuinbouw (video)

Nederland kan de Japanse land- en tuinbouw helpen te vernieuwen en verjongen. Dat vertelde koning Willem-Alexander vanmorgen in Tokio waar hij een voedselconferentie opende, meldt de NOS.

Koning+promoot+tuinbouw+%28video%29
© NOS

Een grote delegatie van bedrijven uit de land- en tuinbouwsector is met de koning meegereisd naar Japan om er zaken te doen.

Zo ging een aantal ondernemers op bezoek bij een paprikakwekerij. De kas van die teler is grotendeels neergezet door Nederlandse bedrijven.

Klimaatbeheersingssysteem

Arend Sosef uit Honselerdijk zorgde onder meer voor de water- en elektronische installatie en Priva uit De Lier realiseerde het klimaatbeheersingssysteem. En ook het paprikazaad is Nederlands.

De Japanse landbouw is sterk verouderd. De gemiddelde leeftijd van de Japanse boer is 67 jaar, opvolgers zijn er niet. De gemiddelde grootte van een boerenbedrijf is slechts 0,2 hectare.

GreenQ

GreenQ uit Bleiswijk levert kennis om de teelt te verbeteren. Het bedrijf ging vorig jaar een joint venture aan met een Japanse partner. 'Maar zakendoen met de Japanners is lastig', zegt directeur Aad van den Berg. 'Vooral de culturele verschillen zijn groot.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer