TT Hall met machines van Agritechnica

De Landbouw Vakbeurs Assen open dinsdag 24 november de deuren van de TT Hall voor de zevende editie. Sommige trekkers en machines komen rechtstreeks van Agritechnica in Hannover naar Assen. Dat maakt het voor standhouders mogelijk om het nieuwste van het nieuwste te laten zien.

'Agritechnica was van 8 tot en met 14 november in Hannover. Als ze daar beginnen met het afbouwen van de stands, beginnen de standhouders is Assen met de opbouw. De eerste machines uit Hannover kwamen maandag bij de TT Hall in Assen aan', vertelt beursorganisator Gerard Stamsnijder van Expo Management in Almelo.

Paviljoen

Net als voorgaande jaren is bij de TT Hall een groot paviljoen geplaatst om alle standhouders een plek te kunnen geven. Het paviljoen is met een lengte van 95 meter zo'n 15 meter langer dan tijdens de beurs in 2013.
'Het is een paviljoen met zijwanden met een hoogte van 4 meter. Je hebt zeker niet het gevoel dat je in een tent staat. Het is een perfect middel om de beursoppervlakte uit te breiden', geeft Stamsnijder aan.
De meeste trekkers en machines staan vooral in de TT Hall. De indeling is volgens Stamsnijder nog efficiënter dan twee jaar geleden. De overige standhouders staan in het paviljoen en langs de zijkanten in de TT Hall.
Volgens de beursorganisator lijkt de opzet van de Landbouw Vakbeurs Assen sterk op die van twee jaar geleden. 'Het is een volwaardige beurs waarbij de nadruk ligt op landbouwmechanisatie. Alle grote merken en alle dealers uit Drenthe en wijde omgeving zijn op de beurs vertegenwoordigd.'

Asielzoekers

De afgelopen maanden was de TT Hall in Assen regelmatig in het nieuws, omdat de hal fungeerde als tijdelijke noodopvanglocatie voor asielzoekers. Ruim een derde van de hal was ingericht als noodopvang voor maximaal zeshonderd asielzoekers.
Voor evenementen in de TT Hall zoals de Drentse Vlooienmarkten, de vogelmarkt, Art Assen en de Huisdierdagen had de vluchtelingenopvang geen gevolgen. Maar de Landbouw Vakbeurs Assen heeft de hele hal van 17.500 vierkante meter nodig. Net als voorgaande jaren zal de beursvloer van de TT Hall worden uitgebreid met een extra paviljoen, waardoor er bijna 22.000 vierkante meter beschikbaar is.
De noodopvang van asielzoekers heeft echter geen gevolgen voor het wel of niet doorgaan van de landbouwbeurs. De noodopvanglocatie is door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) op tijd gesloten, zodat de beurs kan plaatsvinden zoals gepland.
Stamsnijder: 'De laatste vluchtelingen hebben maandag 9 november de TT Hall verlaten. De rest van de week is gebruikt om de hal op te ruimen. Over het op tijd beschikbaar komen van de TT Hall is nooit onzekerheid geweest. Er zijn harde afspraken gemaakt met het COA. Die moeten ze nakomen, anders krijgen ze problemen met het vinden van nieuwe locaties.'

Inrichten

Het vertrek van de vluchtelingen verliep volgens plan, zodat de beursorganisatie vorige week maandag kon beginnen met het inrichten van de TT Hall. Onder andere de aluminiumsystemen met verlichting zijn boven in de hal aangebracht.
'De eerste drie dagen gebruiken we onder andere ook voor het naar binnen rijden van de zwaarste machines. De hal zit helemaal vol met standhouders. Logistiek moet je de zaak goed afhandelen om alles op de goede plek te krijgen', zegt Stamsnijder.
De Landbouw Vakbeurs Assen is volgens de beursorganisator de plek waar akkerbouwers en melkveehouders zich kunnen oriënteren op de mogelijke mechanisatie-investeringen voor hun bedrijf. Niet alleen voor Noordoost-Nederland, maar ook voor boeren in de Duitse grensstreek.

Uitpakken

Sinds 2013 wordt de Landbouw Vakbeurs Assen nog maar eens in de twee jaar georganiseerd. Dat geeft mechanisatiebedrijven alle gelegenheid om groots uit te pakken op de beurs en om ook echt nieuwe producten aan bezoekers te laten zien.
Dit besluit is genomen om de continuïteit van de Landbouw Vakbeurs Assen te waarborgen. Een bezoeker blijft namelijk niet terugkomen, als er op een beurs telkens hetzelfde te zien is. Alleen door kwaliteit te bieden, blijft het succes van de beurs behouden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer