Denk aan inschrijving pachtuitgifte

Agrarische ondernemers kunnen zich nog tot 27 november 17 uur inschrijven voor de pachtuitgifte van 2016. De LLTB heeft inbreng gehad bij de voorstellen, waarbij de inzet was dat agrariërs tegen een redelijke pacht de gelegenheid krijgen deze grond te pachten.

Provincie Limburg is per 1 januari 2015 eigenaar van het voormalig bezit van Bureau Beheer Landbouwgronden. De verantwoordelijkheid ten aanzien van de uitgifte van de landbouwgronden ligt zodoende ook bij de provincie. In dit kader is in samenspraak met de LLTB een beleidskader opgesteld. Centrale doelstelling is het op een onafhankelijke, objectieve wijze toedelen van pachtgronden, op basis van vooraf vastgestelde criteria, die tevens de borging vormen van de deeldoelstellingen die de provincie Limburg met haar bezit voor ogen heeft.
LLTB-bestuurder Pieter van Melick: ‘Wij hebben gepleit om aan te sluiten bij de officiële, regionale pachtnorm en niet bij opbod te verpachten. Ook heeft provincie onze wens ingewilligd alleen te verpachten aan actieve agrariërs. Dat wil zeggen aan agrariërs die bedrijfsmatig een bedrijf in Limburg exploiteren en die nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt.’

Beleidskader

Het opgestelde beleidskader heeft betrekking op de verpachting van hoofdzakelijk agrarisch te exploiteren gronden, die op termijn al dan niet worden verkocht, geruild of een andere functie krijgen, zoals infra of natuur.
Het beleidskader is in beginsel van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2018 van toepassing op de uitgifte van (pacht)gronden in bezit van de provincie Limburg. Naast de centrale doelstelling is er een aantal deeldoelstellingen die de provincie met dit beleidskader wil bewerkstelligen. Deze doelstellingen zijn verder gespecificeerd in de uitgangspunten pachtuitgifte 2016 en het modelcontract pachtovereenkomst, die te vinden zijn op www.limburg.nl.
Met vragen en voor meer informatie kunt u terecht bij de provincie via pachtuitgifte@prvlimburg.nl of (043) 389 77 77.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer