HarvestaGG zoekt 1.500 hectare gras

Jan Cees Vogelaar uit Lelystad, eigenaar van HarvestaGG, wil in maart 2016 de teelt van 1.500 hectare gras vastleggen om te beginnen met de bouw van een installatie voor grasraffinage in Ter Apelkanaal.

HarvestaGG+zoekt+1%2E500+hectare+gras
© eigen foto HarvestaGG

HarvestaGG wil met gras als grondstof Bio-LNG produceren voor vrachtwagens, hoogwaardig veevoer en compost. Volgens plan zal de installatie in mei of juni 2017 draaien.

Het is de bedoeling dat twee derde van de 140.000 ton verse biomassa die nodig is door boeren in het gebied wordt geteeld. Dat wil zeggen binnen een straal van 15 kilometer rond Ter Apelkanaal.

Saldo

Vogelaar zoekt akkerbouwers die ten minste 5 hectare gras willen telen voor een saldo minimaal gelijk aan zomergerst of -tarwe. De inzaai is najaar 2016. Vier sneden gras geven een gemiddelde opbrengst van 14 ton droge stof per hectare.

De bouwtijd van de installatie is circa een jaar. Met de vergunningen en de financiering verwacht Vogelaar geen problemen.

Het plan is dat in alle belangrijke akkerbouwgebieden een Green Goods Farm kan komen. Die in Ter Apelkanaal is de eerste.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer