Demovelden HarvestaGG in Veenkoloniën

HarvestaGG breidt haar activiteiten uit naar de Veenkoloniën. Samen met DLV Plant, HLB en Innoseeds zijn dit jaar twee demovelden en een aaltjesproef aangelegd.

Demovelden+HarvestaGG+in+Veenkoloni%C3%ABn
© eigen foto DLV Plant

Deze demovelden liggen bij maatschap Deuring in Nieuw Weerdinge en op het vernieuwingsbedrijf Op de Es in Zeijen. Ze zijn deze week ingezaaid.

Doel van de demovelden is het nagaan hoe dit gras zich ontwikkelt op de Veenkoloniale gronden, welke bemesting het beste resultaat geeft en hoe het effect op de verschillende aaltjespopulaties is.

In relatie tot deze laatste vraag legt het HLB in Wijster een uitgebreidere aaltjesproef aan op het perceel van de maatschap Deuring.

Fundament

'Het zou mooi zijn wanneer we de aaltjes reducerende werking van ons gras wat we inmiddels hebben aangetoond in potproeven ook kunnen bij de boer zelf', zegt Jan Cees Vogelaar, directeur van HavestaGG.

'Dat geeft ons een stevig fundament om de teelt van HarvestaGG gras als nieuw gewas aan te bieden aan akkerbouwers in Groningen en Drenthe'

HarvestaGG is voornemens om gras te gaan telen met als doel via bioraffinage en vergisting groene grondstoffen te produceren voor onder meer veevoer en bioLNG als vrachtwagen brandstof.

Green Goods Farm

De vergunningenaanvraag voor de eerste Green Goods Farm zijn klaar voor indienen. Het is de bedoeling dat eind 2015 de eerste paal de grond in gaat in Ter Apel Kanaal.

De Green Goods Farm kan op jaarbasis rond de 80.000 ton HarvestaGG gras verwerken en nog eens 80.000 ton berm en natuurgras en agrarische restproducten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer