WeerPlaza%3A+recordzacht+begin+van+november
Nieuws
© Weerplaza

WeerPlaza: recordzacht begin van november

De eerste tien dagen van november zijn recordzacht verlopen, meldt WeerPlaza. De gemiddelde temperatuur lag nog nooit zo hoog in dit jaargetijde. Het record is met bijna een graad aangescherpt.

De gemiddelde temperatuur over dag en nacht, lag in de eerste tien dagen van november dit jaar op 12,2 of 12,3 graden. Het vorige record was 11,3 graden en werd behaald in 2005.

De normale gemiddelde temperatuur in de eerste decade van november is 8,3 graden. 'Dit jaar zaten we daar dus ongeveer vier graden boven. Daarmee kunnen we het vergelijken met een normale eerste decade van mei, die een gemiddelde temperatuur van 12,0 graden heeft', aldus WeerPlaza

Zon

Hoewel er afgelopen week een paar flink zonnige dagen waren, komt de zon in dit jaargetijde nog maar maximaal negen uur boven de horizon. Zij staat ook niet zo hoog aan het zwerk als in mei.

'Dat maakt eigenlijk het temperatuurrecord nog bijzonderder: met veel minder beschikbare energie vanaf de zon om het aardoppervlak op te warmen, was het toch zo zacht als normaal begin mei', constateert WeerPlaza.

Warm

De hoogste temperatuur deze maand was 20,9 graden in Maastricht. Op 7 november kwam het kwik nogmaals dicht bij de 20 graden: toen werd het 19,3 graden in Westdorpe (Zeeland) en Woensdrecht (Noord-Brabant).

Opvallend waren verder de nachten, die uitzonderlijk zacht verliepen. Het minimum lag meermaals ruim boven de 10 graden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  50 %
Meer weer