Haanstra+stopt+als+akkerbouwvoorzitter
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Haanstra stopt als akkerbouwvoorzitter

Jaap Haanstra stopt over vier maanden als voorzitter van de LTO vakgroep Akkerbouw. Hij heeft dat gisteren laten weten aan de leden van de vakgroep.

Haanstra, akkerbouwer in Luttelgeest, was ruim dertig jaar bestuurlijk actief in de landbouworganisaties. Sinds 2007 is hij landelijk voorzitter van LTO Akkerbouw.

Nog een ronde

Per 1 februari, na afloop van het winterprogramma met de gebruikelijke serie akkerbouwsectoravonden, legt Haanstra zijn functies als LTO bestuurder neer. 'Ik wil graag nog één keer langs de leden om met hen van gedachten te wisselen. Dat heeft mij altijd enorm geïnspireerd.'

Haanstra noemt het 'een groot voorrecht en een eer' dat hij de afgelopen jaren de belangen van de akkerbouwers heeft mogen behartigen. 'De tijd is nu gekomen om afscheid te nemen.'

Gedreven bestuurder

Adrie Bossers, vicevoorzitter van de vakgroep Akkerbouw, laat weten dat LTO 'een gedreven bestuurder met visie en creativiteit gaat missen'. Hij noemt Haanstra de 'onbetwiste leider van de akkerbouwers'.

LTO buigt zich de komende tijd over de benoeming van een nieuwe vakgroepvoorzitter. Het is de bedoeling dat bij het aftreden van Haanstra zijn opvolger bekend is.

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer