Henry Meijdam nieuwe directeur IPO

Henry Meijdam wordt vanaf 1 januari directeur van het Interprovinciaal overleg (IPO) en secretaris van het IPO-bestuur. Hij volgt Gerard Beukema op die per 1 oktober aan de slag gaat als waarnemend burgemeester in Delfzijl.

Henry+Meijdam+nieuwe+directeur+IPO
© Raad voor de Leefomgeving

Het IPO heeft de afgelopen jaren een buitengewoon positieve ontwikkeling doorgemaakt, geeft voorzitter Johan Remkes aan. 'Ik ben er van overtuigd dat we met de komst van Meijdam deze ontwikkeling doorzetten.'

Meijdam is geen onbekende in provincieland. Hij was jaren Statenlid in provincie Noord-Holland en werd daarna gedeputeerde in diezelfde provincie (1998-2005).

Actief

Steeds meer maatschappelijke vraagstukken spelen zich af op de regionale schaal, stelt Meijdam. 'Daarmee bevinden provincies en het IPO zich in het centrum van die vraagstukken en oplossingen.'

De nieuwe directeur gaat per 1 januari 2016 aan de slag. Mede op basis van zijn eigen advies in 2011 heeft het IPO een transitie doorgemaakt naar een kleinere organisatie met een slagkrachtigere bestuurlijke en ambtelijke adviesstructuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer