Nieuw+transformatorstation+op+Agriport+A7
Nieuws
© Agriport A7

Nieuw transformatorstation op Agriport A7

De Noord-Hollandse glastuinbouwlocatie Agriport A7 krijgt een nieuw transformatorstation te bouwen op het terrein. Het provinciebestuur is akkoord met de bouw om het elektriciteitsnetwerk in de Kop van Noord-Holland uit te breiden.

De uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk en het bouwen van een nieuw transformator-station is nodig om de levering van elektriciteit in de Kop van Noord-Holland te waarborgen, stellen Gedeputeerde Staten. Ook komt er een aansluiting van het windpark Wieringermeer op het elektriciteitsnet.

Het provinciebestuur heeft nu een inpassingsplan opgesteld opgesteld om het transformatiestation mogelijk te maken.

Een inpassingsplan is vergelijkbaar met een gemeentelijk bestemmingsplan.

Bijeenkomst

Eind maart is er een informatiebijeenkomst waar het ontwerp inpassingsplan wordt toegelicht. Dit is een vervolg op de algemene informatieavond die vorige maand (16 december 2014) heeft plaats gevonden in Wieringerwerf.

Vanaf 23 februari tot en met 6 april 2015 ligt het ontwerp inpassingsplan ter inzage bij de provincie Noord-Holland en de gemeenten Hollands Kroon, Heerhugowaard, Opmeer, Schagen, Medemblik en Den Helder.

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer