RTL%3A+Sharon+Dijksma+volgt+Mansveld+op
Nieuws
© Dirk Hol

RTL: Sharon Dijksma volgt Mansveld op

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) wordt de opvolger van Wilma Mansveld op het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws.

Mansveld trad vanmiddag af vanwege het uiterst kritische Fyra-rapport. In de Tweede Kamer wilde minister-president Mark Rutte aan het begin van de avond nog niet zeggen wanneer een opvolger wordt benoemd.

Bevestigd

RTL-verslaggever Frits Wester meldde in de RTL Nieuws-uitzending van 19.30 uur echter dat de overstap van Dijksma officieel is bevestigd. Wie haar gaat opvolgen op het ministerie van EZ is nog onbekend, gaf Wester aan.

Dijksma (44) trad in december 2012 aan als staatssecretaris op het ministerie van EZ. Ze neemt daar de portefeuille Landbouw voor haar rekening. Eerder was ze staatssecretaris van Onderwijs in het vierde kabinet Balkenende.

In 1994 werd de PvdA-politica gekozen als Kamerlid. Met 23 jaar was ze toen het jongste Kamerlid ooit. In de Kamer hield ze zich bezig met Onderwijs en Sociale Zaken. Vanaf 2003 was zij woordvoerster Verkeer en Ontwikkelingssamenwerking.

Fosfaatrechten

Als Dijksma werkelijk naar I&M gaat, moet ze onder meer het regelen van fosfaatrechten voor de melkveehouderij overdragen aan een opvolger. In dat moeilijke dossier moeten de komende tijd lastige knopen worden doorgehakt.

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer