Uitbreiden in vier Natura-gebieden lastig

De grenswaarden in de Natura 2000-gebieden De Wieden (Overijssel), Maasduinen (Limburg), Drentsche Aa-Zwanenwater & Pettemerduinen (Drenthe) en Oostelijke Vechtplassen (Utrecht) worden verlaagd naar 0,05 mol per hectare per jaar.

Uitbreiden+in+vier+Natura%2Dgebieden+lastig
© Wikimedia/Chris Peel

Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) besloten op grond van de Natuurbeschermingswet, meldt de Staatscourant. Door deze maatregel kunnen veehouders in en rond deze gebieden nauwelijks meer uitbreiden.

De grenswaarden voor de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) liggen normaliter op 1 mol per hectare per jaar. Maar als in een Natura 2000-gebied nog 5 procent of minder van de depositieruimte beschikbaar is, wordt de grenswaarde verlaagd naar 0,05 mol per hectare per jaar.

Deze situatie geldt met ingang van 24 augustus in De Wieden, met ingang van 26 augustus in de Maasduinen en met ingang van 27 augustus in het Drentsche Aa-gebied.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer