Koning leert koesignalen herkennen in China

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten gisteren het Sino-Dutch Dairy Expertise Centre (SDDDC). Het paar leerde onder meer koesignalen herkennen tijdens de eerste dag van hun staatsbezoek aan China.

Koning+leert+koesignalen+herkennen+in+China
© Royal Friesland Campina

Het praktijk- en trainingscentrum vormt een samenwerkingsverband van de China Agricultural University (CAU), Wageningen UR, Royal FrieslandCampina (RFC), CRV, Rabobank en China Zhongdi Dairy Holdings Company Limited.

Voedselveiligheid

Het koninklijk paar heeft tijdens het bezoek kennisgemaakt met de wijze waarop het SDDDC helpt bij het verbeteren van de voedselveiligheid, de kwaliteit en de productiviteit van de Chinese zuivelketen.

Het koninklijk paar is rondgeleid door voorzitter Jianshe Zhang van China Zhongdi Dairy Holdings Company Limited en RFC-bestuursvoorzitter Roelof Joosten.

Chinese zuivelsector

Tijdens de rondleiding kregen de gasten uitleg over de stand van zaken in de Chinese zuivelsector, de ketenaanpak van de Nederlandse zuivelsector en hoe Nederlandse kennis kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Chinese zuivelsector.

Ook bezocht de delegatie een SDDDC-training koesignalen, waarbij het welzijn van de koe centraal staat, en een seminar over het belang van zuivel voor een gezond voedingspatroon.

Dijksma

Behalve het koninklijk paar waren minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) bij het bezoek aanwezig.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer