NZO%2C+RFC+en+China+halen+zuivelbanden+aan
© FrieslandCampina

NZO, RFC en China halen zuivelbanden aan

Royal FrieslandCampina (RFC), de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en China versterken de zuivelbetrekkingen met dat land. Doel daarvan is de groei te bevorderen van de export van Nederlandse zuivel naar China.


Cees ‘t Hart, RFC-bestuursvoorzitter en NZO-voorman, brengt een bezoek aan China. Hij bezocht gisteren de Chinese Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine (AQSIQ) en sprak daar met Wu Qinghai, de viceminister van AQSIQ.

AQSIQ wil graag met de NZO en FrieslandCampina samenwerken om zo de export van meer Nederlandse zuivel naar China te realiseren.

Wetten, voorschriften en normen

Wu Qinghai gaf 't Hart een aantal suggesties over hoe de Nederlandse zuivelsector het beste kan samenwerken met de Chinese zuiveltoezichthouder. Maar de viceminister probeerde ook begrip voor de Chinese wetten, voorschriften en normen te kweken.

De Nederlandse zuivelsector wil, naast de export van zuivelproducten, kennis op het gebied van zuivelproductie met haar Chinese sectorgenoten delen.

Sino-Dutch Dairy Development Centre

Als voorbeeld van deze bereidheid noemde ’t Hart het in november 2013 in Peking opgerichte Sino-Dutch Dairy Development Centre. Dit kenniscentrum is opgericht door Wageningen UR, de China Agricultural University en FrieslandCampina.

Doel daarvan is de melkproductie te verhogen en de kwaliteit van de zuivel in China te verbeteren door het delen van de Nederlandse kennis van de zuivelketen, van gras tot glas.

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer