Vion+steunt+plannen+voor+vleeskeuring
Nieuws
© vion food

Vion steunt plannen voor vleeskeuring

Vion is positief over het kabinetsvoorstel om de vleeskeuring weer volledig onder te brengen bij de overheid. Het kan bijdragen aan een betere exportpositie voor Nederlands vlees.

Dat blijkt uit een reactie van de vleesverwerker op de plannen die staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) en minister Edith Schippers (VWS) bekend maakten.

Vion stelt vast dat de huidige aanpak in het buitenland vragen oproept. Dat is vooral het geval bij autoriteiten buiten de Europese Unie.

NVWA

Keurmeesters die in dienst zijn van de Kwaliteitsdienst voor de Dierlijke Sector worden bij vleeskeuring nu nog ingehuurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het weer volledig onderbrengen van de vleeskeuring bij de overheid is daarom logisch, stelt Vion. Het maakt bij de exportlanden definitief een einde aan twijfels over onze systematiek van keuring.

Kosten beheersen

Ook gaat Nederland in de pas lopen met andere belangrijke productielanden die vasthouden aan de vleeskeuring door overheidsmedewerkers. Vion gaat er wel van uit dat met de overheid afspraken worden gemaakt over de beheersing van de kosten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer