Doek valt voorDelta Paramount

De stier Delta Paramount is niet meer. Na een loopbaan van bijna tien jaar en een productie van meer dan 1,4 miljoen doses sperma is er een einde gekomen aan de ki-carrière van deze Jocko Besn-zoon. De veertienjarige stier produceerde in 2011 zijn miljoenste dosis sperma, waarmee hij zich op de lijst plaatste met illustere namen als Sunny Boy, Celsius, Lord Lily, Olympic en Kian.
Delta Paramount is de laatste CRV-stier die deze prestatie levert. Mogelijk ook de allerlaatste stier ooit, omdat veel melkveehouders met de intrede van genomics sneller kiezen voor jonge stieren, wat de levensduur van fokstieren bekort. Delta Paramount is met 136.575 doses recordproducent gesekst sperma bij CRV.
Vijf dochters van Delta Paramount bereikten een levensproductie van meer dan 100.000 kilo melk. Op de NRM van 2010 in Zwolle en de CRV Koe-Expo van 2011 in Den Bosch waren prima dochtergroepen van hem te zien.
De stier was ook in het buitenland geliefd. Zo is hij in Brazilië binnen het Holsteinras volop ingezet, net als binnen het tropische ras Gir.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer