Bodemprijs voor Bouke Meijer

‘Pionier in de bodem, niet alleen recent, maar al dertig jaar lang.’ Met die woorden huldigde voorzitter Arnout Venekamp van de vakjury van de wedstrijd ‘Bodem in Beeld’ winnaar Bouke Meijer donderdag op de Bodemnetwerkdag in Assen.

Anne-Marie RopsOok bij de vakjury kwam Meijer als winnaar uit de bus. ‘Centraal stond bij de vakjury de vraag: welk verhaal inspireert ons het meest en naar alle waarschijnlijkheid ook de collega-agrariërs’, zegt Venekamp, senior beleidsmedewerker duurzame bodem en landbouw bij provincie Drenthe.

Bodemambassadeur

Volgens de vakjury is Meijer een pionier in het kringloopdenken. ‘Bouke is sinds het begin van de eeuwwisseling betrokken geweest en gebleven bij onze provinciale projecten op dat terrein. Hij is een ware bodemambassadeur’, aldus Venekamp.
‘De bodem heeft naar de mening van Bouke een verborgen rendement. Dat heeft hij weten te benutten en dat doet hij nog steeds. Bouke is niet bang om fouten te maken en steekt ook zonder enig probleem zijn nek uit’, stelt de juryvoorzitter.
‘Hij zweert bij oud grasland en dat levert hem bij een minimale stikstofgift toch een hoog rendement op. Daarom is zijn uitspoeling minimaal. Ook de opbrengsten van deze oude graslanden met 15 ton droge stof of zelfs iets meer sterken Bouke in zijn visie en aanpak’, aldus Venekamp.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer