EZ-ambtenaren op bezoek

Ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken hebben vorige week een bezoek gebracht aan onderzoeksinstelling Botany in Meterik en de komkommerkwekerij van Gerard Aarts in Asten-Heusden.

‘Tjitske Bolt, belast met fytosanitair beleid en internationale handel, en Benjamin van der Schulp (directiesecretariaat) namen zeer geïnteresseerd kennis van het hoge en duurzame niveau waarmee Gerard Aarts zijn onderneming van ruim 9,5 hectare aanstuurt’, vertelt Robert van Appeldoorn.
‘Aarts, Global-GAP-gecertificeerd, is een ondernemer die permanent de laatste modernisering volgt. Hij investeert volop in energiebesparende maatregelen, hergebruik van drainwater en mechanisatie van oogst-, sorteer- en verpakkingslijnen.’

Het nieuwe telen

Voor de rondgang gaf Aarts een uitgebreide toelichting op de thema’s die momenteel actueel zijn, zoals veranderingen in de energiemarkt, efficiënte bedrijfsvoering, biologische gewasbescherming, mei-regeling, wkk en nox-richtlijnen.
Kas als energiebron, waarbij EZ en LTO Glaskracht samen optrekken, heeft volgens Aarts door Het Nieuwe Telen een energiezuinigere teeltwijze met optimale producties opgeleverd. Met besparingen van 25 tot 30 procent heeft Het Nieuwe Telen dus een belangrijke milieubesparing en kostenverlaging voor de deelnemende bedrijven opgeleverd.

Retourbezoek

Afgelopen dinsdag bracht Robert van Appeldoorn een retourbezoek aan het ministerie in Den Haag. ‘Er werd ruim de tijd genomen om de werkwijze op het ministerie en het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) toe te lichten’, vertelt Van Appeldoorn.
‘Meerdere malen gaven de mensen op het ministerie aan dat de praktijkdagen bij EZ en op de bedrijven cruciaal zijn om met praktijk en theorie een juiste beeldvorming te krijgen. Aansluitend werd ook ruimschoots de tijd gegund met de ambtenaren het gesprek aan te gaan, wat tot interessante discussies leidde. Staatssecretaris Sharon Dijksma gaf nog aan dat het belangrijk is dat we elkaar blijven vinden’, aldus Van Appeldoorn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer