Gemeenten+weten+onkruid+niet+te+bestrijden
Nieuws
© Pixabay

Gemeenten weten onkruid niet te bestrijden

Zo'n 15 procent van de gemeenten weet niet hoe ze volgend jaar de onkruidbestrijding op verharding moet aanpakken.

Tot die schatting kwam Peter van de Haar van de Van de Haar Groep in Wekerom op de marktontmoeting tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in Houten, meldt de website Grondig.com.

Nog steeds is de verwachting dat vanaf begin volgend jaar het gebruik van chemische middelen niet meer is toegestaan voor de professionele onkruidbestrijding op verhardingen. De Tweede Kamer velt komende maand haar oordeel over de conceptwettekst die staatssecretaris Wilma Mansveld (I&M) naar de Kamer heeft gezonden.

Niet voorbereid

Van de Haar schat dat nog 30 procent van de gemeenten in het geheel geen ervaring heeft met het gebruik van alternatieve technieken. De helft van die gemeenten heeft nog helemaal niet nagedacht over een andere aanpak, vermoedt hij. 'Die zijn nog lang niet voorbereid op een andere methode voor de onkruidbestrijding.'

Van de Haar was een van de sprekers op de marktontmoeting over dit onderwerp tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in Houten. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de VHG, Stadswerk, BSNC en Cumela Nederland.

Maurice Steinbusch van Cumela Nederland gaat ervan uit dat het verbod nog komend voorjaar ingaat, al moet de wettekst nog vastgesteld worden. 'Om dit tijdig in te kunnen voeren, zal de Tweede Kamer nu snel de voorliggende wettekst moeten behandelen.'

Weer

 • Maandag
  25° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 14°
  10 %
Meer weer