T%2Drijbewijs+goed+van+start+gegaan
Nieuws
© @POL_IJmondNoord

T-rijbewijs goed van start gegaan

Het T-rijbewijs is goed van start gegaan, meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Tot 1 september zijn 310 theorie-examens afgelegd en staan 184 theorie-examens gepland.

Tevens zijn 71 praktijkexamens afgelegd en staan 270 examens gepland. Dit zijn veel meer examens dan waarop het CBR had gerekend. Sinds 1 juli heeft iedereen een T-rijbewijs nodig.

Voorspoedig

Ook de omwisseling van de trekkercertificaten naar het T-rijbewijs gaat voorspoedig, schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld van I&M in een brief aan de Tweede Kamer. Circa 2.000 mensen hebben het certificaat al omgeruild voor het T-rijbewijs.

Tot nu toe zijn 21 trekkers goedgekeurd als examenvoertuig. Daarbij gaat het om 8 verschillende merken. De teller voor het aantal praktijkexamenlocaties staat op 93.

De theorie-examens kunnen bij alle 20 CBR-locaties worden afgelegd. Er zijn 45 opleiders actief, al dan niet in samenwerking met agrarische opleidingscentra (aoc's) in de buurt.

Korting

De MBO Raad heeft gevraagd korting te verlenen op de examens voor het T-rijbewijs voor aoc- en mbo-studenten. Dit is volgens Mansveld geen optie, omdat bij wet is geregeld dat CBR en Stichting Veiligheid & Vakmanschap Railvervoer (VVR) kostenneutraal moeten werken.

Een korting voor een student zou in dat geval betaald worden door de andere (vaak ook jonge) andere examenkandidaten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer