Volgende+stap+in+invoering+T%2Drijbewijs
© Monique Jansen

Volgende stap in invoering T-rijbewijs

De invoering van het T-rijbewijs voor trekkers is met de wijziging van het Reglement rijbewijzen weer een stap dichterbij gekomen.

Voertuigen als trekkers mogen straks de openbare weg op als de bestuurder in het bezit is van een T-rijbewijs. Dat is te behalen vanaf 16 jaar. Het ontwerpbesluit wordt nu voorgelegd aan de Tweede en Eerste Kamer.

Voor het besturen van bepaalde voertuigen, zoals kleine straatveeg- en maaimachines, is het niet nodig een T-rijbewijs te hebben. Ook blijft het mogelijk om zonder T-rijbewijs op bijvoorbeeld een akker te rijden.

Het streven is om de regelgeving per 1 januari 2015 in te laten voeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer