Douma: we moeten samen

De varkenshouderij kan het zich niet meer veroorloven gescheiden op te trekken, maar moet op weg naar één sterke belangenorganisatie. Dat is het standpunt van voorzitter Eric Douma van LTO-vakgroep Varkenshouderij.

Douma is sinds afgelopen week voorzitter van de vakgroep. In een interview met Nieuwe Oogst benadrukt hij de noodzaak om als varkenshouderij collectief op te treden en naar buiten toe één geluid te laten horen.
Het betekent dat LTO-vakgroep Varkenshouderij en NVV meer en meer hun activiteiten bundelen. Daarnaast zal de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) een belangrijke rol gaan vervullen. Douma gaat dat samen met NVV-voorzitter Ingrid Jansen verder oppakken.
De ene belangenorganisatie die hij voor ogen heeft, komt niet los te staan van LTO. Er moeten ‘goede verbindingen’ blijven met de LTO-organisatie die zelf ook in beweging is. ‘Mijn inzet is om de bewegingen bij elkaar aan te laten sluiten.’
Douma wil geen datum noemen waarop de bundeling afgerond moet zijn. ‘Zorgvuldigheid gaat boven snelheid’, zegt hij.
De leden vormen het kompas voor de nieuwe vakgroepvoorzitter. ‘Wanneer leden zaken inbrengen, kijken we hoe we dat kunnen op- en aanpakken. Uitgangspunt is wel dat het ergens toe gaat leiden, dat het niet bij babbelen blijft.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer