Werkgroep+Antibiotica+verder+onder+POV%2Dvlag
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Werkgroep Antibiotica verder onder POV-vlag

Werkgroep Antibiotica Varkens van Taskforce Antibioticaresistentie valt met ingang van 7 september onder de verantwoordelijkheid van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).


Taskforce Antibioticaresistentie Dierhouderij is in 2008 ingesteld. Aanleiding was de toenemende maatschappelijke zorgen over het gebruik van antibiotica, toenemende resistentie van bacteriën en de gevolgen voor zowel mensen als dieren.

De werkgroep is onderdeel van de Taskforce.

Officiële status

Voorheen viel de werkgroep onder Productschap Vee en Vlees, maar de productschappen zijn zoals bekend per 1 januari 2015 opgeheven. Met het onderbrengen van deze werkgroep onder de POV, heeft de werkgroep weer een officiële status.

De werkgroep werkt aan praktisch toepasbare maatregelen waarmee een verantwoord, transparant antibioticagebruik en een vermindering van de antibiotica resistentie kan worden bereikt.

Forse reductie

Door de inzet van iedereen in de varkenshouderijsector is het gebruik van antibiotica van 2009 tot 2014 verminderd met 56,2 procent in de zeugenhouderij en 49,9 procent in de vleesvarkenshouderij.

De POV-leden hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering op 17 maart mandaat aan het POV-bestuur gegeven om taken op het gebied van diergezondheid op te pakken. De werkgroep antibiotica varkens valt in dit takenpakket.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer