CRV%3A+correctie+op+koe%2Dindexen
Nieuws
© crv

CRV: correctie op koe-indexen

De door CRV gepubliceerde koe-indexen krijgen een correctie. De schatting van de fokwaarden voor melkproductie is niet voor alle dieren correct verlopen. Hierdoor hadden deze op 20 augustus gepubliceerde fokwaarden ook geen correcte INET en NVI.

Tijdens het uitvoeren van de indexdraai liep een programma vast. Bij het opnieuw opstarten van dit programma maakte dit programma voor de berekening gebruik van andere waarden, waardoor de fokwaardeschatting minder nauwkeurig was.

Dit leidt tot afwijkingen. Zo is bij 10 procent van de dieren een afwijking gevonden van 50 euro inet of meer.

Gisteren is de fout met de publicatie van nieuwe koe-indexen hersteld. De koe-indexen zijn voor veehouders van belang, omdat ze het management van de veestapel ondersteunen. m

Informatieproducten

Deze gegevens zijn dan ook verwerkt in een aantal informatieproducten zoals Koekaarten, Fokkerij-overzicht en in paringsprogramma's zoals stieradviesprogramma SAP en StierWijzer.

Sommige adviezen zijn op basis van foutieve informatie verstrekt. Veehouders kunen bijvoobeeld het SAP opnieuw laten doorrekenen. Een woorvoerder van CRV verwacht niet dat dit in veel gevallen tot een ander advies leidt.

Waar nodig vervangt CRV automatisch de informatieproducten waarin niet de juiste koeindexen waren verwerkt. Veehouders worden hier schriftelijk van op de hoogte gesteld. De verwachting is dat omstreeks 18 september alle correcties uitgevoerd zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer