Landaas Joke 9722 Miss Cowvalley

Landaas Joke 9722 (V. R-E-W Seaver), een middenklasse koe van familie Van de Vliert-De Kruijff uit Biddinghuizen, stal vrijdag in Scherpenzeel de show en ging naar huis met de titel 'Miss CowValley 2015'.

Landaas+Joke+9722+Miss+Cowvalley
© Cilia Hoekman

Dit jaar deden aan de wedstrijd van Fokstudieclub Woudenberg e.o. en PJGU Woudenberg e.o., in totaal 55 dieren,mee. Ze waren verdeeld over negen rubrieken. Wim Voskuilen uit Achterveld leverde de vaarzenkampioen met Strythorst Jansje 3485.

Hier was het reservelint voor stalgenote Strythorst Leentje 3460 (V. Danillo).

Middenklasse

Maatschap Van de Vliert – De Kruijff uit Biddinghuizen liep vooraan in de rubrieken middenklasse en oudere koeien. Landaas Joke 9722 bij de middenklasse, terwijl Groot Egdom Lia 287 (V. Delta Paramount) van V.O.F. van Egdom uit Woudenberg reservekampioen is.

Bij de oudere koeien was de winst voor Doolhof December-telg Landaas Joke 034 van Van de Vliert - De Kruijf. Hier werd T Heiveld Sonja 23 (V. Cricket) van Ben Apeldoorn uit Woudenberg reservekampioen.

Kalveren

Bij de kalveren was het kampioenslint voor De Pol Paris 1 (V. Jotan Red) van VOF Van Ginkel uit Scherpenzeel. Ze werd voorgebracht door Rowen van Dijk.

Jan en Lisanne Oskam uit Leusden leverden met Cordes-Maid Stonewall -dochter Mina 255 de reservekampioen. Ze werd voorgebracht door Shanice Hofland.

Pinken

Staelenhoef Lucy ET 5 (V. Valleyville Musketeer) won de titel bij de pinken. Zij is eigendom van René van der Wind Holsteins in Woudenberg.

Oud Voskuil Geertje 144, (V. Bosside Altaross) van maatschap Van der Wind - Van de Bosch, Woudenberg werd hier de reservekampioen.

Voedselbank

CowValley steunde ook dit jaar een goed doel. Met de verloting werd een bedrag opgehaald van 925 euro. Dat is geschonken aan Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Deze stichting zal het bedrag besteden aan producten van een regionale zuivelboerderij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer