Helft Britse melkveehouders wil stoppen

Bijna de helft van de Britse melkveehouders overweegt om te stoppen. Dat blijkt uit een enquete onder 200 melkveehouders die van de Koninklijke Vereniging van Britse Dairy Farmers (RABDF) de zomer afnam. Groot Brittannië telt ongeveer 5.000 melkveebedrijven.

Helft+Britse+melkveehouders+wil+stoppen
© ANP

Verder blijkt dat 45 procent van de resterende helft de uitbreidingsplannen die er waren, in de wacht heeft gezet. Het zijn met name bedrijven met een jaarrond afkalvende veestapel en een level-profiel contract die weinig heil in de toekomst zien. Lage kostenbedrijven daarentegen wel.

Gevolg van lage melkprijs

De lage melkprijs wordt als belangrijkste reden genoemd, waarom bedrijven willen stoppen. Uit cijfers van de Britse boerenbond NFU blijkt dat er in februari 2015 al 1.000 melkveehouders minder waren dan op februari 2014.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer