Dijksma+laat+Prinsjesdag+schieten
Nieuws
© Inzicht in natuur

Dijksma laat Prinsjesdag schieten

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) is volgende week niet aanwezig bij Prinsjesdag. Ze vindt het belangrijker om te vergaderen met haar Europese collega's.

Op de derde dinsdag van september horen alle bewindslieden in de Ridderzaal te zijn, bij de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Dijksma vindt het behartigen van de boerenbelangen in Europa echter belangrijker.

Landbouwraad gaat voor

In een brief aan de Tweede Kamer laat de staatssecretaris dinsdag weten dat ze vanwege de Landbouwraad in Luxemburg niet in Den Haag aanwezig kan zijn. De informele Landbouwraad was al langer gepland.

Door de onderhandelingen over hulp voor onder meer melkveehouders en varkenshouders die lijden onder slechte prijzen, krijgt de vergadering nu meer gewicht dan was voorzien. Voor Dijksma is het reden om zich af te melden in Den Haag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer