Boeren+hinderen+verkeer+rond+Parijs
Nieuws
© Dick en France

Boeren hinderen verkeer rond Parijs

Actievoerende Franse boeren zullen deze week weer voor veel overlast zorgen op snelwegen in Frankrijk. Met name rond Parijs wordt het druk.

Daar komen donderdag duizenden boeren samen voor een grote manifestatie. Ze willen ‘minder belasting, minder bureaucratie’ en hopen met de staking de overheid onder druk te zetten. Verkeersinformatiedienst VID roept op de wegen rond de Franse hoofdstad deze week te mijden.

Een grote colonne langzaamrijdende trekkers vertrekt morgen van Brest naar Parijs, waardoor op de A84 en A13 veel vertraging verwacht wordt. Woensdag en donderdag volgen ook delegaties uit andere delen van het land.

Honderden trekkers

De VID waarschuwt dat donderdag de belangrijkste aanrijroutes naar Parijs vast komen te staan door langzaamrijdende trekkers. Op de A1 vanuit Lille, A4 vanuit Straatsburg, A10 vanuit Bordeaux en A11 vanuit Le Mans worden honderden trekkers verwacht.

Op vrijdag volgt wederom hinder als het bonte gezelschap huiswaarts keert.

ANP

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer