NZO%3A+blokkades+geen+oplossing
Nieuws
© Dupont

NZO: blokkades geen oplossing

Blokkades, zoals die in Frankrijk worden gehouden, vormen geen oplossing voor de melkprijs. Het hinderen van buitenlandse producten en het enkel laten verkopen van Franse producten helpen niet, omdat er een Europees probleem speelt, stelt de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Volgens de organisatie leiden blokkades door Franse boeren tot onevenredige schade voor niet-Franse aanbieders van agrarische producten.

Alle landbouwers in alle Europese lidstaten worden geconfronteerd met de gevolgen van de huidige lastige marktomstandigheden.

Fransen exportafhankelijk

'De Franse melkveehouders zijn net zo afhankelijk van de Europese markt en exportmarkten als de melkveehouders in andere Europese landen. Een goed functionerende EU-markt is in het belang van alle betrokkenen in de keten, ook voor de Franse boeren', stelt woordvoerder Jan Maarten Vrij van NZO.

De NZO overlegt over de situatie met het ministerie van Economische Zaken.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer