Meer+voor+comfort+Siloking+voermengwagens
Nieuws
© LandbouwMechansiatie

Meer voor comfort Siloking voermengwagens

Het Duitse Siloking introduceert de nieuwe Siloking SelfLine 4.0 zelfrijdende voermengwagen. Die biedt meer comfort en een beter hydraulieksysteem.

De SelfLine 4.0-lijn bestaat uit twee nieuwe series. De Compact 1612-serie omvat drie modellen met een mengkuip met een inhoud van 12, 13 en 16 kuub.

De Premium 2115 bestaat eveneens uit drie modellen. Die hebben een mengkuip van 15, 18 en 21 kuub.

Volvo motor

Onder de motorkap van al deze voermengwagens ligt geen FPT-krachtbron meer, maar een Volvo Penta D5 4-cilindermotor met een inhoud van 5,1 liter.

Deze motoren leveren een vermogen van 105 tot 160 kW (143 tot 218 pk). Het grootste voordeel van de nieuwe motoren is de lange service-interval van 1.000 uur (was 500 uur).

Nieuwe cabine

Opvallend aan de nieuwe voermengwagens is de vernieuwde cabine die de chauffeur meer gemak moet bieden. Zo is de deur groter dan voorheen en is de instap lager.

Om ook in de avond en nacht zicht op het werk te houden, monteert Siloking led-verlichting. De led-strip moet de omgeving tot 3 meter rondom de machine verlichten.

Voorruit

De voorruit helt nu voorover zodat er geen voer op de ruit achterblijft. Dat zou immers het zicht op het werk kunnen vertroebelen. Het cabinedak is van getint veiligheidsglas en voorzien van een stalen bescherming en een ruitenwisser.

In standaarduitvoering zijn de machines uit de Compact-serie voorzien van drie wielen. De machines zijn optioneel te voorzien van vier wielen.

Gertjan Zevenbergen
Veehouderij Techniek

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  40 %
Meer weer