Minder wildschade gemeld in Gelderland

Het aantal meldingen van wildschade in Gelderland lijkt af te nemen. Tot die voorzichtige conclusie komt Faunabeheereenheid Gelderland (FBE).

Minder+wildschade+gemeld+in+Gelderland
© digitaal

'De vraag is echter of er echt minder schade door wild is veroorzaakt of dat boeren minder vaak schade hebben gemeld', zegt portefeuillehouder Dirk Dekker van LTO Noord Gelderland.

Hij heeft de indruk dat boeren minder vaak een vergoeding voor geleden schade aanvragen, omdat ze dan eerst een behandelbedrag van 300 euro moeten betalen.

Eigen risico

Daar bovenop komt dan nog een eigen risico van 250 euro, weet Dekker. 'Dat zou goed het dalend aantal meldingen kunnen verklaren. Zo verdwijnt er veel schade onder de tafel die er toch wel degelijk is.'

FBE-secretaris Teun Achterkamp wijst erop dat het sinds een jaar mogelijk is om alleen schade te melden, zonder een tegemoetkoming in de schade aan te vragen. 'Op deze manier kunnen ook kleinere schades in beeld worden gebracht.'

Ontheffingen

Volgens Achterkamp is dat belangrijk: 'Aan de hand van de schademeldingen worden ontheffingen verleend. En heel veel kleine schadegevallen kunnen ook een reden zijn om in te grijpen'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer